Home

Aanmelden CineSud ShortsLab

1 december 2022
8:00 AM - 6:00 PM
Nederlands
Openbaar

Het ShortsLab van CineSud is een ontwikkel- en maaktraject voor nieuwe filmmakers uit Nederland, België en Duitsland. Nieuwe filmmakers die niet meer dan drie (professionele) producties op hun naam hebben staan. Het ShortsLab van CineSud staat open voor fictie- projecten in elke vorm en stijl en in elk genre. Er worden elk jaar gemiddeld drie projecten geselecteerd die een persoonlijk en op het plan afgestemd coachingstraject doorlopen op gebied van onder meer productie & financiering, script, regie, post-productie en distributie en een bijdrage krijgen in het productiebudget van de film.

Voor de 2023-editie van het ShortsLab is CineSud op zoek naar twee fictie-projecten. CineSud draagt hierin €8.000 bij aan het productiebudget. Het is makers toegestaan co-financiering te zoeken, maar geselecteerde projecten dienen hoe dan ook gerealiseerd te worden binnen het tijdspad van het Lab. Het ShortsLab is zodoende nadrukkelijk geen financieringsinstrument, maar een ontwikkel- en maaktraject waarbij de beschikbaar gestelde productiemiddelen een extra steun in de rug zijn.

Projecten die geselecteerd worden voor het CineSud ShortsLab doorlopen in het voorjaar een coachingstraject dat wordt afgestemd op de behoeften van de maker(s). Na de draaiperiode is er nog een coachingstraject op gebied van post-productie en distributie. De producties dienen in november van hetzelfde kalender jaar te zijn afgerond. Ze gaan vervolgens in voorpremière tijdens een speciaal evenement in Limburg. Geselecteerde makers committeren zich aan de planning en voorwaarden.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home