Home

Aanvraag Cinescoop

26 februari 2024
5:00 PM
Engels, Nederlands
Openbaar

Met de nieuwe regeling Cinescoop (opvolger van Telescoop en Dutch Cross Over), stimuleert het Filmfonds de realisering van ambitieuze Nederlandse speelfilms en lange animatiefilms die primair bestemd zijn voor de bioscoop en die inhoudelijk én productioneel de hoogst mogelijke cinematografische kwaliteit nastreven. Op basis van hun hoge ambitieniveau en bijbehorende kwaliteiten zijn deze films zodanig onderscheidend binnen het totale filmaanbod, dat ze de potentie hebben om een groot Nederlands bioscooppubliek te bereiken en/of een internationaal publiek aan te spreken.

Op jaarbasis kunnen vier Nederlandse kwaliteitsfilms gesteund worden. Er wordt gestreefd naar een evenwicht van speelfilms primair gericht op het bereik van een zo groot mogelijk Nederlands bioscooppubliek en speelfilms gericht op een zo groot mogelijk nationaal als internationaal bioscooppubliek. Prioriteit wordt gegeven aan oorspronkelijke filmplannen met een overtuigende culturele meerwaarde waaronder kinder- en jeugdfilms. Filmplannen worden op basis van eigen geformuleerde ambities beoordeeld en tegen elkaar afgewogen.

De Cinescoop regeling is gericht op stimulering van Nederlands regietalent dat zich met eerder werk internationaal of nationaal heeft bewezen.

De aanvraagdeadline is 26 februari voor 17:00.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home