Home

Nederlands Filmfonds -Deadline – Cypher Cinema

19 augustus 2021
8:00 AM - 6:00 PM
Nederlands
Openbaar

Als cinema een venster op de wereld biedt, dan kan onze blik niet weids genoeg zijn. Met Cypher Cinema wil het Filmfonds een onderbelichte groep filmmakers in de spotlight zetten: autodidacten. Dus ben je self taught, self made of heb je geen HBO opleiding tot filmmaker gehad, maar maak je als regisseur, scenarist of als collectief wel films, commercials, of muziekvideo’s, dan is een aanvraag bij Cypher Cinema een goede eerste kennismaking met het Filmfonds.

Cypher Cinema is een nieuwe regeling waarbij het allemaal net even anders wordt aangepakt. Het Filmfonds moedigt aanvragers aan om, naast de gebruikelijke geschreven informatie bij een aanvraag, te kiezen om in andere (digitale) vormen in te dienen. Om verder bij te dragen aan een inclusieve en diverse filmsector, roept het Fonds nadrukkelijk makers uit de regio’s en de overzeese gebieden op om bij Cypher Cinema aan te vragen. Naast de open call gaan scouts in de regio’s actief op zoek naar bijzondere makers die een aanvraag kunnen indienen.

Je dient je aanvraag met een plan voor een korte film (5 – 60 minuten) in voor 19 augustus. Je kunt daaraan voorafgaand twee webinars volgen: in de eerste webinar, ‘Filmfonds voor beginners’, kun je persoonlijk kennis maken met het Filmfonds. In de tweede webinar, ‘Een filmplan, hoe dan?’, geeft het Fonds uitleg over het belang van een filmplan en welke informatie dat moet bevatten. Zo wordt subsidie aanvragen een echte mogelijkheid, voor nu of in de toekomst.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home