Home

Badlands – Nikolaï Clavier & Tessa Rose Jackson

30 november 2022
7:00 PM - 9:00 PM
Nederlands
€ 11,50
Eye Filmmuseum
Openbaar

Aanstormend filmtalent in Eye, een nieuwe generatie laat van zich horen. Tijdens de Badlands-avonden krijgt nieuw Nederlands filmtalent volop de kans zich te presenteren met debuutfilms, gesprekken en keuzefilms van makers die hen inspireren. Op woensdag 30 november vindt een speciale filmcomponisteneditie van Badlands plaats met de klassiek geschoolde Nikolaï Clavier en de meer op synth gerichte Tessa Rose Jackson.

Over de sprekers:

Nikolaï Clavier (1989) is een bekroond componist en altviolist. Hij studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam met een Master Film Score en een Master of Music van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Als componist met een klassieke achtergrond schreef hij ook partituren voor 18 korte films, 6 commercials, twee speelfilms en een videogame. Naast filmcomponist speelt Clavier ook altviool in het veelgeprezen Arthema String Quartet.

Tessa Rose Jackson is een componist, producer, songwriter en artiest die haar eigen muziek en kunst creëert en uitbrengt onder de naam ‘Someone’. Als filmcomponist beeldhouwt ze graag het muzikale landschap waarin de verhalen zich afspelen. Ze is ook een filmmaker die zich laat inspireren door David Lynch, Stanley Kubrick, Greta Gerwig, Paul Thomas Anderson, Charlie Kaufman en de Coen Brothers. Jackson werkt al 11 jaar als componist. Haar muziek was ook te horen in series als HBO’s New Girl en Netflix’s Dear White People.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home