Home

Beeld en Geluid Makers Programma: Uit de praktijk van makers

8 juni 2021
1:00 PM - 2:30 PM
Nederlands
Gratis, aanmelden verplicht
Online

In deze derde bijeenkomst van het Makers Programma richten we ons op het uitwisselen van ervaringen van makers die al vaker erfgoedmateriaal in hun werk hebben (her)gebruikt. Aan de hand van drie projectpresentaties nodigen we je uit om met andere makers in gesprek te gaan over het creatief hergebruiken van erfgoed. Tijdens de sessie deel je met elkaar tips en tricks en geeft het Makers Programma advies hoe erfgoedinstellingen en makers beter samen kunnen werken.

Sprekers

Ontwerper Oana Clitan vertelt over haar nieuwe video-installatie ‘We were but electrons on the threshold’ die zich afspeelt in een dystopische versie van Rotterdam. In haar werk hergebruikt ze historisch erfgoed om nieuwe mogelijke toekomsten te verkennen. Vervolgens geeft creatieve ontwikkelaar Bjorn Wijers een inkijkje in zijn proces om muziekvideo’s te maken met open erfgoed.

Het Makers Programma

Het Makers Programma is een samenwerking tussen het Netwerk Digitaal Erfgoed, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Het Nieuwe instituut. Met het Makers Programma wordt een duurzame brug geslagen tussen erfgoedinstellingen en de creatieve industrie. Het doel is om kunstenaars, ontwerpers en makers in de breedste zin van het woord te inspireren, met en door erfgoed, voor het maken van een nieuw werk. Daarnaast worden erfgoedinstellingen verrast met het authentieke en hedendaagse kunst netwerk.

Programma

13.00 – 13.10 uur     Introductie van het Makers Programma
13.10 – 13.40 uur     Projectpresentaties
13.50 – 14.20 uur     Break-out sessies
14.20 – 14.30 uur     Afsluiting

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home