Home

Buma Music in Motion – Talk – The Queen’s Gambit with Carlos Rafael Rivera

9 september 2021
8:00 PM - 9:00 PM
Engels
Gratis
Openbaar

Een van de meest succesvolle series van 2020 is The Queen’s Gambit. Niet alleen won deze Netflix-serie een Golden Globe voor Beste Miniserie en Beste Actrice, het zorgde ook een revival van de denksport schaken. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek The Queen’s Gambit en speelt zich af in de Verenigde Staten in de jaren ‘50. Hoofdpersoon in de serie is Beth Harmon, een wees met een opmerkelijk talent voor schaken.


Toen componist en Emmy-winnaar, Carlos Rafael Rivera, werd gevraagd of hij de muziek voor deze melodramatische serie wilde componeren, deed hij twee dingen; het boek lezen en leren schaken. Hierdoor kwam hij tot de conclusie dat een serie met daarin een hoofdrol voor een klassiek spel als schaken het best wordt omlijst door klassieke muziek. Het resultaat zijn 38 klassiek gecomponeerde nummers opgenomen met zowel een elektronisch als klassiek orkest om de belevingswereld van Beth, haar drugs- en alcoholverslaving en de tijdsgeest uit te drukken.  

Het bijzondere aan de muziek is dat Carlos de muziek niet heeft gecomponeerd op de gehele scène, maar puur op de emotionele staat van Beth. Hierdoor zijn er andere nuances in scènes dan je in eerste instantie zou verwachten. Bijvoorbeeld door de verslaving van Beth, en de gevoelens die daarbij horen, in de muziek te verwerken.  


Tijdens de Q&A duiken we, onder leiding van moderator Tessa Rose Jackson, dieper in Carlos’ creatieve proces; het omzetten van ideeën in muziek, het proces van concept tot eindresultaat, spreken we over de ins en outs van componeren voor film en series en wat de verschillen zijn tussen deze manier van werken en onafhankelijk componeren. 


Dit panel is beschikbaar via ons gloednieuwe
videoplatform. Mocht je het platform voor het eerst bezoeken, doorloop dan het hele registratieproces. Zodra je deze hebt doorlopen ontvang je een e-ticket met een persoonlijke code. Gebruik je code op het platform om alle panels zowel live als on demand te ontgrendelen. Perfect voor als je op de afgesproken tijd niet kunt of wanneer je je geheugen wilt opfrissen.

Heb je al eerder een video via ons platform bekeken? Super! Je kunt dezelfde code gebruiken voor alle video’s (dit jaar) zowel live, als on demand. Je hoeft je dus maar een keer te registeren.

PS. Registreren is gratis.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home