Home

Cinedans FEST’21

26 maart 2021 - 28 maart 2021
8:00 AM - 6:00 PM
Engels, Nederlands
Eye

Cinedans FEST’21 vindt van 26 t/m 28 maart plaats in Eye Filmmuseum Amsterdam. De 17e editie die in maart ’20 gepresenteerd zou worden moest worden geannuleerd vanwege de geldende Covid-19 maatregelen. Daarom organiseert Cinedans FEST’21 een korte Corona-proof “inhaal” editie In Eye waarin wij niet eerder vertoonde onderdelen van het programma van ’20 doorschuiven naar ’21 en aanvullen met nieuwe films. Omdat de toekomst in relatie tot het virus nog steeds ongewis is, zal het festival bij een lock down in zijn geheel online gepresenteerd worden op Cinedans WEB.

Cinedans FEST’21 presenteert een interdisciplinair programma waarbij de twee bewegingskunsten bij uitstek: dans en film, zich verenigen tot een nieuw genre: de dansfilm. Cinedans toont de dansfilm in al haar verschijningsvormen en biedt daarmee inzicht in de nieuwste ontwikkelingen op gebied van het genre.

In drie dagen worden de internationale shorts competitie, de International Student Competition, The Best of Covid 19-dance-shorts en de state of the art van de Nederlandse dansfilm getoond.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home