Home

Vakbeurs – CineEurope 2021

4 oktober 2021 - 7 oktober 2021
8:00 AM - 6:00 PM
Engels, Nederlands
Openbaar

Maandag 4 oktober start in Barcelona de dertigste editie van de Europese bioscoopvakbeurs CineEurope. Op het eerste gezicht lijkt de organisatie weer een vertrouwd programma neer te kunnen zetten. Toch zal het door corona niet alleen anders voelen, maar ook echt anders zijn. Zo moeten de aanwezigen er rekening mee houden dat er strikte coronamaatregelen worden opgelegd.

Het vierdaagse programma biedt wel weer de bekende onderdelen. Naast de seminars zijn er de bekende studiopresentaties en screenings en kunnen vakgenoten elkaar sinds lange tijd weer in levenden lijve ontmoeten in de wandelgangen en op de beursvloer.

Sony Pictures Releasing, Universal Pictures International, Warner Bros. Pictures International, Paramount Pictures International, Walt Disney Pictures International en StudioCanal zijn dit jaar weer allemaal van de partij. De vijf Hollywoodstudios vertonen zelfs allemaal een film (Disney zelfs twee), maar welke dat zijn is nog niet bekendgemaakt.

Nederlandse accenten worden dit jaar gegeven door Kassandra Dommisse-Reebergen, Country Manager Operation van Kinepolis Nederland, die meepraat in een seminar over de bioscopen van de toekomst en Hendrik ten Napel, die als Manager, Content en Product Management van Pathé Nederland meedoet aan het seminar van Coca-Cola getiteld Emerging Stronger.

Anyssa Tlili, Programming en Planning Manager van Pathé praat in een ICTA-panel dat wordt voorgezeten door Cathy Huis in ‘t veld-Esser van Gofilex over de manieren waarop bioscopen de techniek van streaming in hun zalen kunnen inzetten.

Tot slot klinken er ook nog Nederlandse namen door in de prijzen die traditiegetrouw weer worden uitgereikt. Dutch FilmWorks’ Willem Pruijssers krijgt een Comscore Award of Courage voor de release van de Nederlandse film Alles is zoals het zou moeten zijn. Universals Niels Swinkels mag de prijs van International Distributor of the Year in ontvangst nemen.

CineEurope vindt plaats van 4 tot en met 7 oktober in het Centre de Convencions Internacional de Barcelona.

Kijk hier voor het volledige programma.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home