Home

CinemAsia Film Festival 2024

5 maart 2024 - 10 maart 2024
8:00 AM - 6:00 PM
Engels, Nederlands
Amsterdam
Openbaar

CinemAsia Film Festival is sinds 2003 hét go-to festival voor Aziatische cinema en voorvechter van representatie van Aziatische Nederlanders in het Nederlandse film- en mediaveld.

De 16e editie van CinemAsia Film Festival vindt van 5 – 10 maart plaats in Amsterdam. Dit jaar kan het publiek de rijkdom van Aziatische film en cultuur zowel digitaal als persoonlijk beleven in de drie filmtheaters Studio/KRialto De Pijp en Rialto VU. Deze editie markeert het 20-jarig jubileum van CinemAsia. Al twee decennia lang brengt het festival het nieuwste en beste van de Aziatische cinema naar Nederland. Als onderdeel van de viering van twintig jaar Aziatisch-Nederlandse filmproductie opent het festival met de telefilm “HAPPY PALACE” van Nicole van Kilsdonk, geschreven door Yan Ting Yuen en Ilse Ott, gevolgd door een Meet & Greet met de cast en crew.

Het programma varieert van blockbusters, arthouse juweeltjes tot inspirerende documentaires uit China, Hong Kong, Taiwan, India, Indonesië, Japan, Zuid-Korea, Myanmar, de Filippijnen en meer. Naast de filmvertoningen is er het jaarlijkse programma voor de industrie, CinemAsia FilmLAB en staan zoals gebruikelijk ook workshops, Q&A’s, de Asian food bazaar en een karaoke feest op het programma.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home