Home

Writing European

20 september 2021
8:00 AM - 6:00 PM
Online
Openbaar

De Europese Commissie heeft een voorbereidende oproep (preparatory action) gepubliceerd om de ontwikkeling van fictieseries te stimuleren die een Europees publiek kunnen aantrekken. Daarnaast wil de commissie met deze call een gemeenschap van Europese talenten koesteren die in staat zijn over (taal)grenzen heen te werken. Deze voorbereidende actie moet Europese bedrijven in staat stellen hun samenwerking uit te breiden en talenten gedurende hun hele carrière doorlopende kansen in Europa te bieden. De audiovisuele sector is zwaar getroffen door de uitbraak van COVID-19. Deze nieuwe oproep moet zowel talenten als Europese bedrijven steunen en bijdragen tot het herstel van de sector.

Om dit doel te bereiken, steunt deze oproep projecten die creatieve hubs, writing rooms of andere samenwerkingsinitiatieven faciliteren. Deze hubs zijn gericht op schrijvers, scenaristen, producenten en showrunners en dienen hen te begeleiden vanaf het concept tot het daadwerkelijke schrijven van fictiereeksprojecten en mogelijke matchmaking met kopers. De projecten moeten concreet zijn en gericht op het hands-on proces van co-creatie van series.

Oproepnummer: CNECT/i.3/2021/4673911
Totale budget: € 3.000.000
Deadline: 20 september 2021

Deze voorbereidende actie op het Creative Europe 2021-2027-programma is een initiatief van de Europese Commissie en behoort niet tot het reguliere Creative Europe-programma. Het indienen van een aanvraag gaat daarom niet via de Funding

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home