Home

De Online Filmclub #30: production designer Elsje de Bruijn

6 december 2021
8:30 PM - 10:00 PM
Nederlands
Gratis
Openbaar

De Filmclub van Filmvereniging Groningen bestaat sinds 2018 en is er voor film- en mediamakers, en filmliefhebbers. Elke avond heeft een ander thema, met een wisselend aantal gasten, die worden uitgehoord over hun vak door presentator René Duursma en de bezoekers (via de chat). 

Het cv van production designer Elsje de Bruijn omspant ruim een kwart eeuw aan speelfilms, series en video-installaties. Ze is verantwoordelijk voor de vormgeving van films als TBS (Pieter Kuijpers, 2008), Kurai Kurai – Verhalen met de wind (Marjoleine Boonstra, 2014) en Cobain (Nanouk Leopold, 2018), maar ook kinderfilms als Brammetje Baas (Anna van der Heide, 2012). Voor TBS won ze een Gouden Kalf voor Beste Production Design, en ze is maar liefst vier keer in deze categorie genomineerd. Tijdens deze Filmclub neemt ze ons mee in haar visie en werkwijze, aan de hand van filmfragmenten.

Deze editie vindt online plaats. De toegang is gratis, je moet je wel even aanmelden. Dit kan via de ticketknop. Je ontvangt de link naar de online Filmclub van tevoren per mail.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home