Home

Europees innovatieproject MediaFutures

27 januari 2022
8:00 AM - 6:00 PM
Engels
Openbaar

MediaFutures is een Europees innovatieproject en wordt ondersteund door het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 (de voorganger van Horizon Europe) van de Europese Unie.

Door middel van drie open calls wordt gezocht naar startup-ideeën en creatieve werken waarbij data gebruikt wordt om burgers aan te moedigen zich op een meer betekenisvolle manier bezig te houden met kwalitatief hoogstaande journalistiek, wetenschapseducatie en digitaal burgerschap.

Bedoeld voor:
-kunstenaars met een innovatief kunstwerkconcept en productieproces die data en technologie kritisch en inhoudelijk onderzoeken om de impact ervan op individuen en de samenleving ter discussie te stellen. Kunstenaars nemen deel aan een residentieprogramma van zes maanden.
-start-ups die een product of dienst ontwikkelen waarmee wordt gestimuleerd dat op een nieuwe en meer betekenisvolle manier wordt omgegaan met media-inhoud. Zij zullen deelnemen aan een accelerator-programma van zes maanden.
-teams van start-ups en kunstenaars om samen nieuwe concepten van datatechnologie en kunst te ontwikkelen. Zij nemen deel aan een gemengd residentie- en accelerator-programma van zes maanden.

De deadline voor het indienen van voorstellen is 27 januari 2022, 12.00 uur (CET).

 

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home