Home

Archief is je lief

31 mei 2023
1:00 PM - 5:00 PM
Nederlands
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Openbaar

Ontdek hoe archiefmateriaal jouw film kan verrijken tijdens de field trip middag van de NBF op 31 mei in Beeld & Geluid, Hilversum. Bezoek van te voren het nieuwe mediamuseum en kom mee op depot rondleiding vol met leuke weetjes! Volg de interessante masterclasses en sluit achteraf aan op de netwerkborrel om elkaar beter te leren kennen.

Op woensdag 31 mei 2023 organiseert de Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en televisiemakers een inspirerende middag over het gebruik van archiefmateriaal binnen jouw film. De locatie voor deze middag is Beeld & Geluid in Hilversum, waar kennis wordt gemaakt met hun archief.

Tijdens deze middag vinden er verschillende presentaties en activiteiten plaats om jouw kennis en vaardigheden met betrekking tot het gebruik van archiefmateriaal te verbeteren. Ook krijg je een rondleiding door het depot van Beeld & Geluid. Een mooie kans om het archiefmateriaal van dichtbij te bekijken en te zien hoe het allemaal is georganiseerd.

Na de rondleiding volgen er twee presentaties van experts in het veld. Harry van Biessum zal spreken over het belang van onderzoek bij het vinden van het juiste archiefmateriaal en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Menno Otten zal vervolgens ingaan op het gebruik van archiefmateriaal binnen jouw film en hoe je dit op de meest effectieve manier kunt doen.

Tot slot eindigt deze inspirerende middag met een netwerkborrel, waar je de kans krijgt om contacten te leggen met andere filmmakers en om nog meer te leren over het gebruik van archiefmateriaal.

Programma
  • 13:00 – 13:30 uur: Inloop
  • 13:30 – 14:00 uur: Presentatie Juliette Jansen
  • 14:00 – 15:00 uur: Rondleiding Depot door Wytze Koppelman
  • 15:00 – 15:15 uur: Koffie pauze
  • 15:15 – 15:45 uur: Presentatie researcher Harry van Biessum
  • 15:45 – 16:30 uur: Presentatie filmmaker Menno Otten

P.S. je kunt natuurlijk ook nog op eigen houtje van te voren naar het nieuwe mediamuseum van Beeld & Geluid!

* LET OP: dit evenement is afhankelijk van een bepaald aantal aanmeldingen. Als deze aanmeldingen niet worden behaald zal het evenement niet doorgaan en zal je hier op tijd bericht over krijgen. VOL = VOL

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home