Home

Film By The Sea Schiermonnikoog

18 maart 2022 - 20 maart 2022
8:00 AM - 6:00 PM
Openbaar

De tweede editie van het filmfestival Film by the Sea Schiermonnikoog opent vrijdag 21 januari 2022 met de Britse film The Duke. Deze fantastisch geacteerde comedy gaat over een onwaarschijnlijke maar waargebeurde roof van een kostbaar schilderij uit de National Gallery door een Londense taxichauffeur. The Duke is eind februari te zien in de Nederlandse bioscopen.

Van 18 t-m 20 maart 2022 zijn in totaal 10 première films te zien in het onlangs geheel gerenoveerde Dorpshuis te Schiermonnikoog. Het festival is het resultaat van een samenwerkingsverband tussen de VVV van Schiermonnikoog en Film by the Sea, het jaarlijkse filmfestival in Zeeland in september. The Duke was de slotfilm van de recente 23e editie van Film by the Sea in Vlissingen en geeft als openingsfilm op Schiermonnikoog het stokje symbolisch door.

De eerste editie van Film by the Sea Schiermonnikoog vond plaats in januari 2020 en was een groot succes. In korte tijd waren de meeste voorstellingen uitverkocht. De bezoekers waren enthousiast over de intieme en ontspannen sfeer in combinatie met een heerlijk filmdiner, een duurzaam ontbijt én Europese topfilms. En dat allemaal op het kleinste Waddeneiland, gedragen door vrijwillige, film minnende eilanders. Dit succes en ook de komst van veel bezoekers van het vaste land smaakte naar meer.

Met de oprichting van de eigen stichting ‘Filmhuis aan Zee Schiermonnikoog’ in het najaar van 2021 en de inmiddels formele bevestiging van de samenwerking met Vlissingen, is de organisatie klaar voor een mooie toekomst met het vertonen van films op het eiland, te beginnen met de tweede editie van Film by the Sea Schiermonnikoog.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home