Home

Grenzeloos netwerken

3 februari 2023
10:00 AM - 6:00 PM
Nederlands
Openbaar

Op vrijdag 3 februari lanceert Filmfestival Oostende (FFO) een nieuw platform voor Nederlandse en Vlaamse film- en televisiemakers, producers en vertegenwoordigers van omroepen en streamers maar ook de Industry Speeddates staan die dag op het menu. 

Reeds 7 jaar werkt FFO aan het project Nederland Buurland. Nederlandse films kregen een platform en presentatiemoment tijdens FFO en het festival werkte samen met de Nederlandse collega’s om de vertoning van Vlaamse films op Nederlandse festivals te promoten. Op deze manier bouwt FFO al enige tijd aan een Vlaams-Nederlands netwerk in de audiovisuele sector.

Grenzenloos Netwerken is binnen ‘Nederland Buurland’ een nieuw initiatief waarmee we het netwerk uitbreiden naar makers van TV-series en animatie. Na de lancering in Oostende ontmoeten we elkaar na de zomer van 2023 op Nederlands Film festival in Utrecht.

Tijdens deze eerste editie wordt gediscussieerd over de verschillende mogelijkheden van samenwerking en hindernissen die daarbij kunnen optreden. Wat zijn bij televisiereeksen de succesfactoren voor een succesvolle Vlaams-Nederlandse coproductie? Welke rol spelen scenario, cast, financiering en samenwerking tussen de zenders? Kan een uitgebalanceerd scenario samen met een evenwichtige cast vermijden dat we remakes van elkaars series en films gaan maken? Is het wettelijk kader voor Vlaams-Nederlandse samenwerking goed geregeld of moeten er nog hobbels worden weggewerkt? Welke incentives kunnen de samenwerking verder bevorderen? Hoe zit het met de werkomstandigheden: zijn die op dezelfde manier geregeld, en waarom staat de Nederlandse sector verder op het gebied van inclusie? Hoe vermijden we typecasting, een regelmatig voorkomend probleem bij animatie?

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home