Home

Gustavo Costantini: Sound Design en Audiovision – Module 1

13 mei 2023 - 14 mei 2023
4:00 PM - 6:00 PM
Engels
50 pond
Online
Openbaar

The School of Sound begon in 1998 als een eenmalig, vierdaags evenement. Met als doel het verkennen van het creatieve gebruik van geluid in de kunsten en media, met speciale nadruk op audiovisuele producties. Het evenement was een reactie op de beperkte mogelijkheden om geluid te bestuderen, met name voor film. Het eerste evenement trok meer dan 200 mensen uit 25 landen. Op het programma stonden Walter Murch, Michel Chion, Piers Plowright, Mike Figgis, Laura Mulvey, Peter Kubelka en de Quay Brothers.

Deze lezingenreeks van The School of Sound laat het publiek kennismaken met een dieper begrip van sound design. De nadruk ligt op het belang van geluid in film en hoe we strategieën ontwikkelen om creatief met geluid te werken in audiovisuele producties. De lezingen beginnen met een overzicht van de verschillende werkwijzen voor geluidsontwerp in films, gevolgd door belangrijke onderwerpen zoals:

  • de invloed van Michel Chion’s baanbrekende boek;
  • audiovision – verschillende manieren waarop geluid het beeld transformeert;
  • hoe geluid werkt in de productie van betekenis.

De lezingen bestrijken alle genres, van klassiekers van Lang, Hitchcock, Godard en Kubrick, tot hedendaagse werken van Lynch, Fincher, de gebroeders Coen, Nolan en Martel – en zelfs The Simpsons en Breaking Bad. Ze bieden een breed perspectief op wat geluid te weeg brengt en illustreren waarom de studie van sound design zo belangrijk is voor iedereen die in de media werkt.

Elke module van 4 lezingen wordt gehouden op zaterdag en zondag.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home