Home

Humans of Film Festival

24 september 2021 - 26 september 2021
8:00 AM - 6:00 PM
Nederlands
Openbaar

Drie dagen vol films die mensen, hun ervaringen en hun leefomgeving centraal stellen.

Van 24 t/m 26 september vindt de tweede editie van het Humans of Film Festival plaats. Het festivalthema dit jaar is Louder than before: Against racism & discrimination. In samenwerking met verschillende mensenrechtenorganisaties uit Amsterdam-West combineert het festival films met paneldiscussies en Q&A’s.

Het programma bestaat uit dertien feature films, veertien korte films en een thematische randprogrammering. In Het Ketelhuis worden de feature films vertoond, bij Podium Mozaïek de korte films.

Openingsfilm
De openingsfilm Unapologetic (Ashley O’Shay, 2021) volgt twee jonge vrouwen die zich inzetten als leiders van de Movement for Black Lives beweging na de dood van hun vriendin Rekia Boyd door hand van de politie. De film bespreekt racisme, discriminatie, genderrollen en ongelijkheid. Het filmmagazine Variety noemde de film “A love letter to the Movement for Black Lives”. Deze sterke documentaire toont de dagelijkse strijd van zwarte, queer feministen in Amerika.

Over Humans of Film Festival
Humans of Film Festival komt voort uit Humans of Film Amsterdam, een straatfotografieblog waarin persoonlijke verhalen van inwoners van Amsterdam worden gedeeld. Dit project legt de focus op de persoonlijke impact die film kan hebben op mensen en hoe ze hierin representatie en herkenning kunnen vinden, maar ook op het gebrek aan diversiteit in het filmlandschap. Vanuit dit vertrekpunt is oprichter Feargal Agard aan de slag gegaan met een filmfestival dat zich richt op human interest films, een niche die nog ontbrak in het Nederlands filmlandschap. Onder human interest verstaan wij films die mensen, hun ervaringen en hun leefomgeving centraal stellen.

Humans of Film Festival wordt georganiseerd door een jong en enthousiast team. In een maatschappij die in toenemende mate polariseert op sociaal en politiek niveau probeert het ruimte te creëren voor ontmoetingen, waar verhalen verteld en gedeeld worden van en door mensen die niet vaak genoeg aan het woord worden gelaten.

 

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home