Home

IDFA – Call – Young Producers Programma

10 oktober 2021
8:00 AM - 6:00 PM
Nederlands
Openbaar

Ben jij een documentaire producent en wil je jouw horizon verbreden, je netwerk vergroten en kennis opdoen van de internationale industrie tijdens IDFA 2021? Meld je voor 10 oktober aan!

Het Young Producers Programma

Het programma dat voor de Young Producers wordt samengesteld bevat onderdelen uit het programma van IDFAcademy, IDFA Industry en IDFA Forum. Onderwerpen als financiering, internationale coproductie, distributie en de nieuwste marktrends komen aan bod. Onderling netwerken en het ontmoeten van internationale collega’s wordt gefaciliteerd. Daarnaast zijn de Young Producers welkom als observer bij de Producers Connection, waar documentaire projecten worden gepresenteerd die in een vroeg stadium internationale co-producenten zoeken.

Het programma vindt plaats in Amsterdam en loopt vanaf de start van IDFAcademy, op donderdag 18 november 2021 tot en met de laatste industry meetings/panels (waarschijnlijk op woensdag 24 november). Uiteraard kunnen de deelnemers ook buiten dit programma het gehele festival (17 november t/m 28 november) met hun pas filmvoorstellingen van IDFA bezoeken. Voorafgaand aan IDFA organiseren wij een voorbereidende bijeenkomst.

Deelname aan het programma

De deelnemers moeten aantoonbare ervaring hebben als producent of uitvoerend producent voor documentaires, en blijk geven van internationale ambities. Deelnemers dienen een project in ontwikkeling te hebben dat geschikt is voor internationale samenwerking/distributie. Daarnaast moeten ze van 18-24 november hun agenda leeg kunnen maken om deel te nemen aan het volledige programma.

Het Young Producers programma is een samenwerking tussen IDFA en het Filmfonds. De deelnemers worden door het Filmfonds in overleg met IDFA geselecteerd. Als je in aanmerking wilt komen voor één van de maximaal zes beschikbare plaatsen, stuur dan vóór 10 oktober je c.v. en motivatiebrief naar Dymme Plomp, producer van IDFAcademy (dymme@idfa.nl). Vermeld in je motivatiebrief duidelijk met welk documentaire project je graag meedoet aan het Young Producers programma.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home