Home

Framing of Us

23 november 2021
10:00 AM - 11:00 AM
Engels
Gratis
Brakke Grond
Openbaar

Tessa Boerman en Shamira Raphaëla lanceerden Framing of Us tijdens IDFA 2020, bedoeld als een oproep om een nieuw perspectief op culturele ethiek in de documentaire-industrie vorm te geven.

De industrie is zich steeds meer bewust van de behoefte aan diverse verhalen om de complexe en pluralistische samenlevingen waarin we leven te weerspiegelen. Deze eye-opener heeft geleid tot een groeiende zoektocht naar meer diverse casts en crews. Toch is de sector nog niet voldoende voorbereid op dit verschuivende paradigma; als de mentaliteit niet verbetert, zal het gedrag niet veranderen en zal de verschuiving niet duurzaam zijn.

Framing of Us brengt deze trend van terugkerende praktijken en gedragingen aan het licht door filmmakers uit de diaspora en de Global South – en andere professionals uit de filmindustrie – aan te moedigen om (anoniem) hun getuigenissen over de kwesties van framing, blikken en vooroordelen in te dienen zonder angst voor repercussie. Door de wortels van het probleem te onderzoeken en uit te dagen en de lens die tot nu toe het dominante perspectief heeft bepaald te herijken, zal dit initiatief denkwijzen uitdagen, kaders veranderen en streven naar meer transparantie en inclusiviteit in besluitvormingsprocessen aan de top van het ecosysteem waar films worden gesubsidieerd en gefinancierd.

Sprekers: Sprekers: Shamira Raphaela (dir. Shabu, NL), Themba Bhebhe (EFM, DE) en Dalia Al Kury (co-dir. Kids Cup, NO)

Waar en wanneer
De sessie vindt dinsdag 23 november plaats van 10.00 – 11.00 uur in de Rode Zaal van De Brakke Grond in Amsterdam. Meer informatie vind je hier.

Toegang

Vrij toegankelijk met IDFA festival accreditatie. Creative Europe Desk NL kan enkele plaatsen vergeven voor deze sessie aan filmprofessionals zonder accreditatie. Interesse? Stuur een mailtje naar MEDIA@creativeeuropedesk.nl.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home