Home

FilmForward: Informatiesessie ‘Werken in tijden van corona’

15 maart 2021
3:00 PM - 4:30 PM
Nederlands
Online
Openbaar
Op maandag 15 maart van 15.00 – ca. 16.30 uur organiseert FilmForward in samenwerking met de werkgroep COVID-19 protocol, producentenverenigingen NAPA en NCP, en de DAFF, een online informatiesessie voor iedereen die werkzaam is in de AV-sector over werken in tijden van corona en het COVID-19 protocol.
 
Deze sessie is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de AV-sector: van cast en crew tot kantoorpersoneel, van postproductiespecialisten tot festivalmedewerkers.
Het programma wordt georganiseerd door FilmForward in samenwerking met de werkgroep COVID-19 protocol, producentenverenigingen NAPA en NCP, en de DAFF.
 
Programma
Onder leiding van moderatoren Hadassah de Boer en Norbert ter Hall worden diverse onderwerpen besproken die samenhangen met het protocol, delen professionals hun ervaringen op de set en is er ruimte voor vragen uit de sector.
 
* Het COVID-19 protocol
Doreen Boonekamp en Roel Burgman (beiden werkgroep COVID-19 protocol) vertellen hoe het protocol steeds wordt aangepast aan de actualiteit, om ervoor te zorgen dat de sector op een verantwoorde manier aan het werk kan blijven. Er vindt bijvoorbeeld voortdurend afstemming plaats met de Rijksoverheid, Veiligheidsregio’s en gemeenten. Ook bieden ze een korte vooruitblik op het komende draaiseizoen.
 
* Test- en quarantainebeleid
Een gesprek met Iris Coerman (GGD), Floor Onrust (producent) en Janneke Slöetjes (als juriste betrokken bij de werkgroep van het Protocol) over hoe test- en quarantainebeleid aansluiten bij het productieproces.
 
* Best practices en ervaringen
Makers en crew vertellen hoe zij het protocol toepassen in de praktijk: zij delen tips om goed voorbereid te werk te gaan en hun ‘best practices’. 
Met onder meer Wikke van der Burg (head of production Holy Fools), Cora Aarnoutse (First AD), Joris Jan Reuten (COVID-manager) en Thijs Bolle (locatiemanager).
 
* Meerkosten & garantievoorziening
Doreen Boonekamp (werkgroep COVID-19 protocol), George van Breemen (Filmfonds) en Koji Nelissen (producent) praten over de problematiek rondom meerkosten en risicodekking bij het realiseren van producties in coronatijd.
 
 
Meld je aan voor de sessie via dit formulier.
Ook kun je hier (tot 10 maart) vragen en/of voorbeelden delen die aan bod kunnen komen tijdens Q&A’s.
 
Als je je hebt aangemeld, krijg je de streaminglink van de sessie tijdig toegestuurd. 

De sessie is ook te volgen via de site van FilmForward.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home