Home

Inschrijving vrijplaats 2023: Creating the Experience

27 maart 2023
5:00 PM
Openbaar
Wat is de Vrijplaats?

Zie de Vrijplaats als een open en creatieve ruimte, een laboratorium waar alle vragen die bijdragen aan de verdieping en verbetering van je makerschap en de film- en av-sector tot hun recht kunnen komen. Ben je een maker uit Nederland of België (Vlaanderen) en ben je nieuwsgierig en empathisch, geïnteresseerd in het geven en krijgen van feedback, in uitproberen en nadenken, in onderzoek wat nu niet door bestaande subsidies wordt gecoverd? Dan is de Vrijplaats misschien iets voor jou. De vrijplaats creëert een veilige plek om te werken aan filmische verhalen buiten de gestaalde kaders. De Vrijplaats is niet resultaatgericht maar investeert in tijd voor creatieve onderzoeksprocessen.

De vierde editie van de Vrijplaats staat in het teken van ‘Creating the Experience’. Daarvoor gaan we kijken naar alles wat er momenteel buiten de grenzen van de filmpraktijk gebeurt. Hoe vertel je immersieve verhalen voor film, interactief, cross-over (VR, AR en XR) en alles daar voorbij? Dat is een wereld die zich momenteel snel ontwikkelt en invloed heeft op de manier waarop filmische verhalen geproduceerd en ervaren worden. De toeschouwer wordt deelnemer. Hoe geef je die nieuwe ervaring vorm, in filmplan, scenario, visuele taal, worldbuilding en hoe praat je over het gevoel dat je bij de toeschouwer wilt oproepen?

Voor wie is de Vrijplaats?

In de Vrijplaats ‘Creating the Experience’ is plaats voor allerlei soorten filmprofessionals en beeldenmakers die onderzoek willen doen naar die immersieve ervaring: production designers, theatermakers, gamedesigners, scenaristen, producenten, dansers, componisten etc. De Vrijplaats is er voor beginnende makers die met immersieve vertelvormen willen experimenteren maar zeker ook voor ervaren makers.

Je werkt zowel aan je eigen onderzoek, als aan dat van anderen: je bent onderzoeker, testpubliek, klankbord en expert tegelijkertijd. Community building is voor de Vrijplaats heel belangrijk, daarom verwacht De Vrijplaats dat je op alle onderstaande data beschikbaar bent. Voor alle kunstenaars is een financiële vergoeding beschikbaar.

Voor je eigen onderzoek werk je met een mentor, in gezamenlijke, deels door jullie zelf vorm te geven eigen sessies en masterclasses onderzoeken we samen het spanningsveld, het samenspel, de dans tussen maker en deelnemer,  tussen immersief kunstenaar en immersant. Terugkerende sprekers bij de Vrijplaats zijn onder meer Winnie Roseval (Positionality training) en Rogier Klomp die DasArts-feedbacksessies organiseert.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home