Home

Inschrijving Film Fest Gent 2023

1 augustus 2023
Engels, Nederlands
Openbaar

Vanaf januari 2023 kan je je inschrijven voor de 50ste editie van Film Fest Gent (10-21 oktober 2023). De deadline om je film in te zenden is 1 augustus 2023.

Film Fest Gent is het grootste internationaal generalistisch filmfestival van België. Het festival draagt filmcultuur uit naar een breed publiek en ondersteund film- en filmmuziektalent. Elk jaar zakken zo’n 100.000 mensen af naar de Arteveldestad voor een uitdagend programma van films, talks, concerten en nog veel meer.

Het festival selecteert op integere, onafhankelijke, kritische en professionele wijze een actueel en divers programma met in hoofdzaak films die niet te zien zijn in het reguliere bioscoopaanbod in België of avant-premières die films de noodzakelijke ruchtbaarheid geven om hun weg te vinden naar het publiek. Met een focus op filmmuziek geeft Film Fest Gent een vaak onderschatte, zelfs genegeerde, tak van de filmindustrie een prominente plaats. Het festival programmeert unieke concerten waarin filmmuziek de hoofdrol mag opeisen. Ook binnen bepaalde secties van het filmprogramma krijgen muziek en sound design een opvallende rol. Hiermee benadrukt Film Fest Gent het belang van de score als troisième personnage.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home