Home

Inschrijving MediaLab 2023

2 april 2023
Engels, Nederlands
Openbaar

Ben je een game-ontwikkelaar, interactieve installatiemaker, A.I. specialist, XR-developer, creative coder of breng je op een andere manier verschillende mediavormen samen? En is je werk geschikt voor kinderen van 4 tot 14 jaar? Cinekid & Stichting Amarte Fonds zijn op zoek naar makers die een nieuw immersief en interactief nieuwe media werk willen maken voor het Cinekid MediaLab 2023.

Met deze open call maakt Cinekid hun makersnetwerk toegankelijk voor iedereen en willen ze jou als talentvolle maker ondersteunen door tijdens het festival een podium te bieden. De ‘Cinekid x Amarte open call’ is gericht op vernieuwende makers van innovatieve media. Dit zijn in Nederland gevestigde makers die met hun werk een vernieuwing aangaan in hun praktijk, door bijvoorbeeld een nieuw medium te kiezen of de grenzen van een bestaand medium te verkennen. Het gaat dan om immersieve, interactieve en nieuwe mediawerken zoals online ervaringen, games, fysieke installaties, live performances, vernieuwende filmvertoningen of outdoor ervaringen op locatie gemaakt voor een jonge doelgroep (4-14 jaar), daarnaast moet het aansluiten bij het thema van het jaar. Het mag zowel fictie als non-fictie zijn, maar de werken moeten verwonderen of verbazen en nieuw inzicht brengen door de mix van kunst, media en technologie.

Cinekid en Amarte bieden één maker of één makerscollectief een bedrag van €12.000 aan (inclusief honorarium, materiaal-, techniek- en presentatiekosten) om, onder begeleiding van Cinekid, een interactief werk te ontwikkelen voor het MediaLab.

Je kunt je aanmelden voor de open call van 2 maart 2023 t/m 2 april 2023.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home