Home

Festival – International Science Film Festival Nijmegen

10 november 2021 - 14 november 2021
8:00 AM - 6:00 PM
Verschillende locaties
Openbaar

InScience gaat dit jaar waar dat kan programma’s maken in levenden lijve. Met een lust for life gaan we van 10 – 14 november 2021 live!

Hybride festivaleditie

Het programma bestaat uit de beste wetenschapsfilms die in het afgelopen jaar zijn verschenen. Dit jaar presenteert InScience een hybride festival. Zoals vanouds organiseert InScience filmvertoningen, talks en andere programma’s in en rondom de zalen van LUX en op verschillende locaties in Nijmegen. Als aanvulling daarop zal een deel van het programma op ons online platform beschikbaar zijn voor iedereen in Nederland. Daarnaast is het beste van het InScience-programma te zien in verschillende universiteitssteden onder de titel InScience On Tour.

De kaartverkoop start op donderdag 21 oktober. Vanaf dan staat ook het volledige programma online.

Lust for Life

”InScience brengt dit jaar met de campagne een ode aan het leven. Want wij zien hoe sterk de drang is om door te gaan, tegen de klippen op, en er gewoon iets van te maken. Hoe toegewijd we zijn aan elkaar en het leven om ons heen. We zien dit terug in het record aantal ingezonden films: filmmakers hebben bepaald niet stilgezeten. Hun films tonen het levenswerk van wetenschappers en de zoektocht naar antwoorden op grote en kleine levensvragen. Dat is in de kern waar het bij InScience over gaat: je onderdompelen in bijzondere, aangrijpende, verhelderende, verbluffende verhalen over alle facetten van dit leven. En dit jaar hopen we dat vooral met elkaar in levenden lijve te kunnen doen.”, aldus festivaldirecteur Daisy van de Zande.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home