Home

Intermezzo – muziekcollecties met verbinding

14 maart 2023
1:00 PM - 2:00 PM
Nederlands
Gratis
Online
Openbaar

Hét Audiovisueel netwerk van Nederland (AVA_Net) buigt zich half maart over muziekcollecties. Hoe kun je je muziekcollectie verbinden met onderzoekers, makers, muziekliefhebbers of andere collecties? Wat komt daarbij kijken en wat helpt je daarbij? Laat je inspireren tijdens het volgende AVA_Net webinar op 14 maart.

Poparchief Groningen is een combinatie van een muziekarchief en online muziekdatabase met gedetailleerde informatie over de rijke geschiedenis van de popcultuur in stad en provincie Groningen. Coördinator Gert Plas (Groninger Archieven) vertelt over dit unieke platform en haar rol als hoeder en verbinder van het erfgoed van de Groningse muziekscene.

Podiumkunst.net verbindt de schatkamers van de Nederlandse podiumkunsten en stelt deze open voor makers, onderzoekers en liefhebbers. Frank Jochemsen (Nederlands Jazzarchief) vertelt over presentator Cees Schrama en zijn legendarische jazzprogramma Sesjun. Het Nederlands Jazzarchief is bezig om dit bijzondere muziekarchief via podiumkunst.net te verbinden met andere collecties.

Polifonia is een door de EU gefinancierd project met als doel Europees muzikaal erfgoed te ontsluiten en te verbinden met behulp van technologieën zoals linked open dataknowledge graphs en AI. Peter van Kranenburg (Meertens Instituut) illustreert de ambities en werkwijze van dit project aan de hand van de pilot ORGANS.

Over AVA_Net

AVA_Net is het (kennis)netwerk voor audiovisuele collectiehouders in Nederland en iedereen die geïnteresseerd is in dit erfgoed. AVA_Net heeft als doel de positie van het AV-erfgoed in Nederland te versterken.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home