Home

International Filmfestival Assen 2024

7 maart 2024 - 10 maart 2024
8:00 AM - 6:00 PM
Engels, Nederlands
Openbaar

Dompel je vier dagen onder in films waarin vrouwen voor en achter de camera centraal staan. IFA is een van de oudste filmfestivals met een (intersectionele) feministische traditie in Europa én het enige festival in Nederland waar vrouwelijke filmmakers centraal staan. In 2024 vindt IFA plaats van 7 t/m 10 maart.

Wat kun je verwachten?

Een divers en uitgebalanceerd filmprogramma met (inter)nationale films, (voor)premières en gastprogramma’s. Aangevuld met verdieping, waaronder talkshows, inleidingen en Q&A’s met filmmakers. De focus ligt op het vrouwelijke perspectief en verhalen die stereotiepe sekse- of genderrollen en -patronen bevragen of doorbreken. Tussen alle films door laat je je inspireren door een randprogramma vol muziek, beeldende kunst en podiumkunsten.

Talent

Aanstormend filmtalent krijgt ook een podium. Jaarlijks organiseert IFA twee kortefilmcompetities voor opkomende filmmakers: KersVers en Noordsterren. Deelnemers komen in contact met andere (professionele) filmmakers en krijgen een masterclass. KersVers is gericht op korte films van vrouwelijke regisseurs of zij die zich als vrouw identificeren; Noordsterren is het podium voor alle filmmakers (v/m/x) uit de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Tijdens IFA worden de prijzen voor Beste Film en voor Beste Noordelijke Film uitgereikt.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home