Home

Lancering CMENA.nl (Arab Film Festival)

19 maart 2021
4:00 PM - 6:00 PM
Engels
Online

De twintigste editie van het Arab Film Festival in Rotterdam is voorlopig uitgesteld. Maar op 19 maart lanceert het festival wel een nieuw platform om films uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika toch onder de aandacht te brengen. Films worden thematisch aangeboden. Als eerste aan bod: de Arabische Lente en de Syrische revolutie.

Het nieuwe platform heet CMENA.nl, met de C van cinema en de rest van de letters die verwijzen naar Middle East en North Africa. Er wordt gestart met 35 films, die bekeken kunnen worden voor €3 per titel.

De lancering van CMENA.nl vindt op 19 maart om 16:00 uur plaats via een livestream vanuit het Verhalenhuis Belvédère. Aanwezig daarbij is onder andere Rosh Abdelfattah, de artistiek leider van het Arab Film Festival, filmmaker en initiatiefnemer van CMENA.nl.

Op het programma staan de vrienden van CMENA.nl:

  • Rosh Abdelfatah: Artistiek leider Arab Film Festival, filmmaker en initiatiefnemer van CMENA.nl is al 20 jaar betrokken bij het filmfestival.
  • Adam Al Qaq: Nederlands – Palestijns Hip Hop artiest – geeft een kort optreden ter herinnering aan de Arabische Lente, tien jaar na dato.
  • Reber Dosky: Nederlands documentaire regisseur – vertelt over zijn film Radio Kobani
  • Eyad al Jarod: Syrische filmmaker – neemt ons mee in zijn bijzondere levensverhaal aangevuld met fragmenten uit zijn film Lover’s Notebooks.
  • Adnan Alaoda: Syrische auteur voor televisie & toneel, tevens dichter en songtekstenschrijver – draagt zijn gedicht voor ter ere van CMENA, gebaseerd op de filmtitels die aangeboden worden door CMENA.nl.

Vanaf 19 maart zijn 35 films beschikbaar op CMENA.nl. Centraal in het filmaanbod staat de invloed van de Arabische Lente op film, filmcultuur en maatschappij. Wat is er tien jaar later overgebleven van deze revolutie, van de roep om democratie en verandering? Maar ook van de hoop op een betere toekomst.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home