Home

Mediacollege Vincent Bijlo: Ongezien in de media

11 november 2021
8:00 AM - 6:00 PM
Openbaar

Ons dagelijks leven speelt zich steeds meer af op smartphones en platforms. Delen, appen, reageren, filmpjes versturen en nog veel meer. De wereld om ons heen wordt ook steeds visueler. Maar wat als je blind of slechtziend bent? In de week van de Mediawijsheid vertelt cabaretier, schrijver en podcastmaker Vincent Bijlo over zijn leven in en met de media. Over de verrijkingen die nieuwe apparaten en apps hem bieden als niet-ziende, maar ook over de uitdagingen van diezelfde digitalisering.

Vincent Bijlo is cabaretier, schrijver en podcastmaker. Vanaf zijn geboorte is Vincent blind, maar dat heeft hem nooit weerhouden zich te ontwikkelen en zijn eigen pad te trekken. Als jonge jongen was hij al nieuwsgierig en benieuwd naar de wereld om hem heen. De ontwikkeling van de media en uitvindingen van nieuwe apparaten en apps verrijken zijn leven, maar zorgen ook voor uitdagingen.
Vincent bespreekt de veranderingen in de media en welke invloed ze hebben op zijn leven. Hij duikt in de archieven van Beeld en Geluid om te laten horen en zien hoe blinden en slechtzienden vaak in de media worden belicht.

Dit Mediacollege wordt georganiseerd in samenwerking met Netwerk Mediawijsheid en vindt plaats tijdens de Week van de Mediawijsheid.

*Dinsdag 9 november: Beeld en Geluid, Hilversum
*Donderdag 11 november: Beeld en Geluid Den Haag
*Vrijdag 12 november: Bibliotheek Neude, Utrecht

Ontdek soortgelijke evenementen:Home