Home

Mediacafé: ‘Kamp Westerbork gevangen op film’

18 april 2021
2:00 PM - 4:00 PM
Nederlands
Gratis, aanmelden verplicht
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

De Westerborkfilm is één van de meest iconische objecten uit het archief van Beeld en Geluid. Deze film toont niet alleen de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, maar ook het werkende leven in het kamp. In dit Mediacafé vertelt conservator Valentine Kuypers samen met het Herinneringscentrum Kamp Westerbork over deze plek en het doel van de Westerborkfilm.

De Westerborkfilm toont unieke beelden van het doorgangskamp Westerbork tijdens de Tweede Wereldoorlog, met als bekendste beeld het Sinti-meisje Settela Steinbach, dat in de trein staat. De film uit 1944 is niet alleen een getuigenis van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, maar laat ook het werkende leven in het kamp zien. Conservator Valentine Kuypers vertelt samen met het Herinneringscentrum Kamp Westerbork over deze bijzondere film en de restauratie die op dit moment onder leiding van Beeld en Geluid plaatsvindt. Met welk doel werd deze film gemaakt? Hoe wordt het kamp weergegeven en hoe ging het er werkelijk aan toe?

Aansluitend op het programma is een deel van de nieuw gerestaureerde film te zien, die is opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Mediacafés
In Mediacafés bespreken collectiespecialisten en conservatoren van Beeld en Geluid recente en historische ontwikkelingen in de media. Zij illustreren hun verhalen met beelden uit de veelzijdige schatkamer van Beeld en Geluid.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home