Home

Beeld en Geluid – Mediacollege – De Stem van de Straat

23 september 2021
8:00 PM - 9:15 PM
Nederlands
Lid: € 7,50, Niet-lid: € 15,-
Openbaar

Roel Maalderink is de meester van het straatinterview. Als maker van de satirische serie Voxpop voor het AD en zijn eigen social media kanalen steekt hij de draak met het journalistieke fenomeen. In dit Mediacollege vertelt Roel over zijn visie op de voxpop en hoe het de afgelopen decennia een belangrijke positie in de (nieuws)media verwierf.

Of hij er nu verstand van heeft of niet: de gewone man heeft bijna overal een mening over. En de gemiddelde verslaggever laat hem graag aan het woord. Op zoek naar het (onderbuik)gevoel van de samenleving.

Roel Maalderink (Voxpop) vertelt over de belangrijke positie die het straatinterview heeft verworven in de (nieuws)media. Uiteraard illustreert hij zijn betoog met beelden uit het archief van Beeld en Geluid.

Mediacolleges
Tijdens de Beeld en Geluid Mediacolleges staan uiteenlopende mediamakers en deskundigen stil bij de wijze waarop we leven in media: hoe media ons beïnvloeden en hoe zij onderdeel zijn van ons dagelijks leven. Beeld en Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home