Home

Mediacollege ‘Protest en media: één jaar na #BLM’

26 mei 2021
8:00 PM - 9:15 PM
Nederlands, Toegankelijk voor doven en slechthorenden
Gratis
Online

De hashtag #BlackLivesMatter ging viral en Instagram stond vol met zwarte vierkantjes. Pleinen vulden zich met mensen die hun vuisten in de lucht staken: in het voorjaar van 2020 voerden we actie tegen politiegeweld en (institutioneel) racisme. In een jaar dat beheerst werd door COVID-19, wist de BlackLivesMatter-beweging het publieke debat voor even over te nemen.

Naomie Pieter is (queer-)activist, choreograaf en mede-organisator van het eerste Black Lives Matter-protest in Amsterdam. Een jaar later kijkt zij terug op de rol die media speelden bij de opkomst van de beweging. Aan de hand van het rijke archief van Beeld en Geluid kijkt Naomie naar protestbewegingen uit heden en verleden en onderzoekt ze de kracht van protestbewegingen en de media.

Mediacolleges
Tijdens de Beeld en Geluid Mediacolleges staan uiteenlopende mediamakers en deskundigen stil bij de wijze waarop we leven in media: over hoe media ons beïnvloeden en hoe zij onderdeel vormen van ons dagelijks leven. Beeld en Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home