Home

Meet the Maker: Stephan Cornelio Velema

12 mei 2022
3:00 PM - 4:30 PM
Nederlands
BROET in Natlab
Openbaar

Tijdens MEET THE MAKER ontmoet je filmmakers, leer je alles over hun werk, zie je (fragmenten van) hun films en vraag je hen het hemd van het lijf.

Nederlands-Colombiaanse filmmaker Stephan Cornelio Velema mocht als onderdeel van Talentontwikkelingstraject thinX onderzoeken hoe theater en film een symbiose kunnen vormen en dat vervolgens uitwerken in een nieuw project. Om tot een betekenisvol verhaal te komen besloot hij te kijken naar diverse actualiteiten. Hij liet zich inspireren door o.a. De Villamoord, Dostojevski, Guantanamo Bay, Dogville en Louis Theroux.

Het resultaat: de korte fictiefilm Cemento, die woensdag 8 september bij Natlab (besloten) in première ging. Rode draad in dit werk zijn het concept gevangenschap en wat het zegt over over ons als oordelende maatschappij en Stephans kenmerkende filmstijl Urban Experimental Narrative (zie de uitleg hieronder als je daar nieuwsgierig van wordt). Voor de film werkt hij samen met Roy Overdijk en Virgil Denzel Dey van danscollectief The Ruggeds.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home