Home

Meld je aan voor Buma Music in Motion

25 juni 2021
8:00 AM - 6:00 PM
Engels, Nederlands
Openbaar

Buma Music in Motion zoekt film- en mediaprojecten om componisten te ondersteunen met werkbijdragen vanuit het Steunfonds Rechtensector

De culturele sector is zwaar getroffen door de coronacrisis. Om componisten te steunen en de mogelijkheid te bieden nieuw werk te creëren, hebben Buma/Stemra en het Ministerie van OCW het Investeringsfonds Muziek opgezet. Naast het Investeringsfonds Muziek zijn tevens werkbijdragen voor specifieke compositieopdrachten beschikbaar. Hiervoor worden film- en mediaprojecten gezocht die binnenkort in productie gaan óf al in productie zijn en waar nog geen componist bij betrokken is.

De werkbijdragen voor compositieopdrachten zijn bedoeld als honorering voor de compositieopdracht, alsmede voor de realisatie van de opname en uitvoering van het nieuwe werk; bijvoorbeeld voor het inhuren van (extra) musici, een orkest, assistent of studio. Hierdoor krijgt de componist betaald naar waarde én is er budget om de muzikale beleving van het project naar een hoger niveau te tillen.

Filmmakers (producenten en regisseurs) kunnen hun film- of mediaproject via deze oproep aanmelden voor 25 juni 2020. De componisten worden geworven via een aparte oproep van Buma Music in Motion. Om zowel de filmmakers als de componisten te verzekeren van de juiste match, worden er matchmaking sessies georganiseerd. Filmmakers kunnen op basis hiervan een keuze maken voor een componist die de soundtrack en/of score gaat ontwikkelen voor hun productie.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home