Home

Meld je aan voor IDFAcademy & NPO-fonds workshop

14 mei 2021
8:00 AM - 6:00 PM
Engels, Nederlands

Tijdens de IDFAcademy & NPO-fonds Workshop werken zes filmmakers in een aantal maanden onder professionele begeleiding een eerste idee uit tot een filmplan met begeleidend visueel materiaal. Het doel van de workshop is om talentvolle makers te helpen in hun ontwikkeling en bij te dragen aan de totstandkoming van een artistiek hoogwaardig ontwikkelingsplan voor een korte documentaire of een documentaire van 55 minuten.

De deelnemers worden inhoudelijk begeleid bij het uitwerken van de research, het ontwikkelen van de verhaalstructuur en het schrijven van een filmplan. Hierbij ligt de nadruk op de ontwikkeling van het auteurschap van de deelnemers, stimuleert het hen nieuwe vertelvormen binnen het genre documentaire te onderzoeken en aandacht te besteden aan de beoogde doelgroep(en) van hun plan.

De workshop richt zich in eerste instantie op beginnende makers, die ten minste één (korte) productie binnen het genre documentaire op hun naam hebben staan die is vertoond in de bioscoop, op een festival of op een digitaal aanbodkanaal of platform. Ook mid-career makers die helder gemotiveerd een nieuwe vorm willen onderzoeken kunnen zich aanmelden. Deelnemers kunnen niet in vaste dienst zijn bij een van de Nederlandse publieke omroepen.

  • Aanmelden kan tot 14 mei.
  • Een selectiecommissie selecteert uit alle aanmeldingen twaalf kandidaten, zij worden medio juni uitgenodigd voor een gesprek.
  • Op basis van deze gesprekken worden zes deelnemers geselecteerd voor de workshop. Een eerste bijeenkomst vindt plaats eind juni tijdens IDFA Project Space.
  • Deelname kost €500 (excl. btw).
  • Van juli tot eind augustus werken de deelnemers in eigen tijd aan hun filmplan en dient de definitieve koppeling aan een producent plaats te vinden.
  • Vanaf eind augustus zijn er bijna wekelijks bijeenkomsten gepland.
  • Er wordt van de deelnemers verwacht dat ze 2 à 3 dagen per week aan het filmplan kunnen werken.
  • De eindpresentatie en uitreiking van de Karen de Bok Talent Prijs 2021 vindt plaats tijdens IDFA.
Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home