Home

Midge Costin en guests: Hollywood Sound

29 april 2023
4:00 PM - 6:00 PM
10 pond
Online
Openbaar

The School of Sound begon in 1998 als een eenmalig, vierdaags evenement gericht op het verkennen van het creatieve gebruik van geluid in de kunsten en media, met speciale nadruk op film- en schermproducties. Het was een reactie op de beperkte mogelijkheden om geluid te bestuderen, met name voor film. Het eerste evenement trok meer dan 200 mensen uit 25 landen. Op het programma stonden Walter Murch, Michel Chion, Piers Plowright, Mike Figgis, Laura Mulvey, Peter Kubelka en de Quay Brothers.

The School of Sound organiseert de komende tijd een aantal online zoom evenementen met inspirerende sprekers.

29 mei:

Midge Costin, geluidseditor en regisseur van de belangrijke en fascinerende documentaire Making Waves: The Art of Cinematic Sound, leidt een discussie over de huidige staat van Hollywood-geluid met vier meesters van het Amerikaanse filmgeluid.

Ze bespreken hoe veranderende stijlen van filmverhalen van invloed zijn op de manier waarop soundtracks worden bedacht en geproduceerd. En ze zullen nadenken over de effecten van streaming, games en evoluerende technologie op de functie van geluid in moderne soundtracks. Centraal in deze discussie staat, zoals altijd, de rol van het publiek en hoe filmmakers denken over hun ‘eindgebruikers’.

Met:

  • Peter J. Devlin CAS – Location Sound Recordist: Black Panther, Transformers: The Last Knight
  • Teri Dorman – Sound Editor: Foxcatcher, Pirates of the Caribbean
  • Ai-Ling Lee – Sound Designer, Re-recording Mixer: Babylon, Where the Crawdads Sing, JoJo Rabbit
  • Gary Rydstrom – Sound Designer, Mixer, Director: The FabelmansTop Gun: MaverickWest Side Story
Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home