Home

Nederlands Poëziefilm Festival

6 november 2021
11:00 AM
Engels, Nederlands
Openbaar

Zaterdag 6 november 2021 vindt in Zutphen op drie locaties (Luxor Theater, Kunsthuis Dat Bolwerck en Eetcafé Uffies) de eerste editie van het Nederlands Poëziefilm Festival plaats. Met films die een gedicht als leidraad nemen. Daarmee krijgt in navolging van Bristol, Seattle, Montreal, Barcelona en tal van andere plaatsen over de hele wereld ook Nederland een poëziefilmfestival.

Het festival vertoont ongeveer zeventig films gebaseerd op gedichten van onder meer Delphine Lecompte, Tsead Bruinja, Ingmar Heytze, Ester Naomi Perquin, Remco Campert, Heidi Koren, Kurt Schwitters, Dean Bowen en Moya De Feyter, gemaakt door uiteenlopende filmmakers als Guido van Driel, Helmie Stil, Naomi van Niekerk, Maria de Gier, Cat Smits, Eduard Escoffet & Gianluca Abbate.

Naast de poëziefilms van Nederlandse makelij presenteert het festival ook een selectie buitenlandse films in samenwerking met onder andere het Zebra Poetry Film Festival in Berlijn, de Poetry Society in Londen en het Amerikaanse Motionpoems.

Het festival is een initiatief van filmmaakster Helmie Stil (Poetry Cinema), Hans Heesen (Luxor Theater) en Lex Veerkamp (Stichting Filmmanifestaties).

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home