Home

Aanvraag productie-ontwikkeling speelfilm en lange animatiefilm

15 april 2024
5:00 PM
Nederlands
Openbaar

Ontwikkeling van een (majoritaire) Nederlandse speelfilm kan via één van de filmconsulenten óf via de adviescommissie voor mainstream film (alleen mainstream speelfilm/ lange animatiefilm). Bij de inhoudelijke selectie wordt prioriteit gegeven aan oorspronkelijke scenario’s en wordt geselecteerd op een kwalitatief hoogwaardig, divers en gedurfd aanbod. Van Nederlandse mainstream films wordt daarnaast verwacht dat het ambitieniveau zodanig is, dat deze films in kwaliteit en toegankelijkheid een breed publiek in Nederland trekken.

Productieontwikkeling:
In deze laatste ontwikkelfase wordt een productierijp scenario verwacht. Het gaat het om de uitwerking van de productionele en financieel-zakelijke opzet ter voorbereiding op de eventuele realisering zoals het onderzoeken van financieringsmogelijkheden, de gedetailleerde uitwerking van de productiebegroting en passend financieringsplan. Daarnaast is er een beperkt bedrag beschikbaar voor een laatste bewerking (polish) van het scenario.

Tussen scenario-, artistieke en productie-ontwikkeling vindt een steeds verdere schifting plaats. Uitsluitend filmplannen die zodanig overtuigend artistiek-inhoudelijk uitontwikkeld zijn dat de kans op realisering groot is, komen in aanmerking voor een bijdrage voor productieontwikkeling.

Let op: alleen projecten die tussen 2020 en 2023 een bijdrage voor artistieke ontwikkeling hebben ontvangen kunnen nog een aanvraag indienen voor productieontwikkeling. Deze overgangsregeling loopt tot 31 december 2024.

De aanvraagdeadline is 15 april voor 17:00.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home