Home

Aanmelden New Dawn

27 juni 2022
5:00 PM
Engels, Nederlands
Openbaar

Op zondag 22 mei lanceerde het Nederlands Filmfonds, samen met 8 andere Europese publieke fondsen, het nieuwe internationale fonds New Dawn op het Cannes Filmfestival. In deze internationale samenwerking streven we naar een divers, gelijkwaardig en inclusief filmlandschap. De filmindustrie kent nog steeds grote ongelijkheid wanneer het gaat om gender, achtergrond, sociale klasse, seksuele oriëntatie of andere zaken die ons maken tot de mensen die we zijn.

Als publieke fondsen hebben zij een belangrijke rol om verhalen te ontsluiten waar een ieder zich in kan herkennen. New Dawn richt zich op een beter toegankelijke filmindustrie die recht doet aan de vele stemmen en perspectieven in de samenleving en die relevantie heeft voor iedereen. Met New Dawn kunnen filmmakers een aanvullende realiseringsbijdrage aanvragen. Ook ondersteunt New Dawn filmmakers in het opzetten van een internationaal netwerk.

Bezoek www.newdawn.film voor meer informatie, de deelnemende fondsen, de selectiecommissie, de criteria en hoe je kunt aanvragen. De eerste deadline voor New Dawn is 27 juni 2022 om 17:00. Voor vragen kan je terecht bij Ezra Droog via hello@newdawn.nl.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home