Home

NFF Extended: naar een nieuw perspectief in film en tv

28 april 2022
3:30 PM - 6:00 PM
Nederlands
gratis toegang
Eye Filmmuseum
Openbaar

Verondersteld wordt dat vrouwen en mannen in de Nederlandse kunst- en cultuursector gelijke kansen en mogelijkheden hebben en dat“het al veel beter gaat dan een aantal jaar geleden”.

In het onderzoek ‘Beter is nog niet goed‘ van stichting Vrouwen in Beeld is in kaart gebracht hoeveel vrouwen in de afgelopen tien jaar een leidinggevende functie (head of department), een hoofdrol of een bijrol hadden in fictie- en documentaireproducties. De cijfers liegen er niet om: 30,4% vrouwen versus 69,6% mannen. De realiteit blijft dus achter op het ideaal van gelijke en diverse representatie. Tijd om dit samen te veranderen!

Om die verandering in gang te zetten, vindt op 28 april de bijeenkomst NFF Extended: naar een nieuw perspectief in film en tv plaats. Samen met diverse sprekers heropenen we het gesprek en staan we stil bij de vervolgstappen. NFF Extended is dit keer onderdeel van de conferentie ‘Naar een nieuw perspectief in film en TV’ plaats, een initiatief van platform Point of VieW. Waar door middel van een inspirerende lezing en drie hands-on workshops een begin wordt gemaakt met verandering in en vooral mét de sector.

Programma
15:30 – 17:00 Programma
17:00 – 18.00 Borrel

Over NFF Extended
NFF Extended is het verbindende platform van het Nederlands Film Festival, bedoeld om iedereen in de sector jaarrond te informeren én te inspireren door bijeenkomsten over relevante, actuele en urgente onderwerpen.

De conferentie wordt georganiseerd door Nederlands Film Festival en platform Point of VieW met steun van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in samenwerking met Vrouwen in Beeld, Zien Doet Volgen, Dutch Academy For Film, Eye en Creative Europe Desk NL.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home