Home

NFF – Talk – NFF Prof Talk: Camera — Van Woord naar Beeld

26 september 2021
9:00 PM - 11:00 PM
Nederlands Film Festival
Openbaar

Hoe vertalen vier prominente Nederlandse cinematografen woord naar beeld: van script naar decoupage, shotlist, beeldtaal en het uiteindelijke resultaat?

 

Joris Bulstra (cameraman) gaat hierover in gesprek met vier gerenommeerde collega’s met elk een eigen unieke werkwijze aan de hand van recente producties. Centraal staat de ontdekkingsreis van wat een project visueel nodig heeft. Aan de hand van stills en fragmenten lichten de beeldmakers hun werkwijze toe. Hoe laten zij zich inspireren? Hoe vertaal je de teksttaal naar beeldtaal? Wordt alles van tevoren uitgewerkt of laat je je verrassen door het moment? Hoe werken ze samen met de regisseur? Wat doet de regievisie met de cameravoering, en waar ontstaat ruimte voor de poëtische vertelling? Een kijkje in de keuken van beeldmakers van documentaire tot fictie en commercial.

Te gast zijn: cameravrouw en onafhankelijk filmmaker Jacqueline van Vugt (Borders, Morgen en Ofrenda de Primavera) en Directors of Photography Aage Hollander (Wat is dan liefde, Ik weet wie je bent, Dorst), Jasper Wolf (Monos, We will never be Royals, Instinct) en Robbie van Brussel (Seven Little Criminals, Quality Time, Beverman en zoon).

Moderator:
Joris Bulstra – Cinematographer NSC

Panelleden:
Jacqueline van Vugt – cameravrouw en onafhankelijke filmmaker
Jasper Wolf – Director of Photography
Robbie van Brussel – Director of Photography
Aage Hollander – Director of Photography

In samenwerking met de Netherlands Society of Cinematographers (NSC).

Ontdek soortgelijke evenementen:Home