Home

NFF – Talk – NFF Prof Talk: Virtual Production

29 september 2021
3:30 PM - 5:30 PM
Nederlands Film Festival
Openbaar

Met een heel team in adembenemende landschappen filmen zonder ook maar één airmile te scoren: virtual production heeft film maken ingrijpend veranderd. Met een game-engine wordt een real time digitale setting gecreëerd op de set. De acteurs spelen niet voor een green-screen, maar zien op een groot LED-scherm de wereld waarin ze staan. Werelden die tot in het kleinste detail op maat zijn gemaakt en die de acteurs een beter referentiekader geven.

Wanneer kies je echter ervoor om niet met een hele crew naar Marokko te vliegen als je de woestijn ook prima – en meer beheersbaar – in de studio kan creëren? Welke praktische veranderingen brengt vp tijdens een filmproductie met zich mee? Onze gasten gaan tijdens de sessie Virtual Production in op de ingrijpende gevolgen van VFX voor de preproductie, waardoor het creatieve proces van de gehele crew ingrijpend wijzigt. Hoe ziet deze (nieuwe) samenwerking eruit? Centraal staat dat vp niet dé oplossing is voor alle filmproducties, maar een handige tool is om in te zetten vanuit het oogpunt van controle en financiën.

Te gast zijn onder meer regisseur, schrijver en vp-producer Hasraf ‘HaZ’ Dulull, die in 2017 zijn eerste schreden naar de Hall of Fame maakte met The Beyond, en creative director Idse Grotenhuis. Hij studeerde dertig jaar geleden af aan de Nederlandse Filmacademie en begon als regisseur bij Nederlands langstlopende soapserie GTST. Daarna vervolgde Idse zijn carrière als creative producer van dramaseries voor verschillende productiehuizen.

Met:
Hasraf ‘HaZ’ Dulull – vp-producer
Idse Grotenhuis – vp-producer Topkapi

Dit programma is in samenwerking met de NVX.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home