Home

Online Frans Filmfestival

14 januari 2022 - 14 februari 2022
8:00 AM - 6:00 PM
Online
Openbaar

Sommige filmfestivals hebben geen last van lockdowns omdat ze altijd al online waren. Zoals MyFrenchFilmFestival. Op de twaalfde editie zijn van 14 januari t/m 14 februari bijna dertig recente en een paar oudere Franse en Franstalige films te zien.

Dat de Franse overheid het bioscoopleven serieuzer neemt dan de Nederlandse is geen nieuws. Toch is het verschil tamelijk onthutsend voor wie naar het bioscoopbezoek in beide landen van vorig jaar kijkt. Terwijl dat in Frankrijk sterk steeg na het dramatische eerste covidjaar 2020, was het Nederlandse bioscoopbezoek vorig jaar nog een stuk slechter dan in het eerste covidjaar. In Frankrijk steeg het bioscoopbezoek van 65 miljoen in 2020 naar 96 miljoen vorig jaar, maar in Nederland daalde het van 16,7 miljoen naar 14,3 miljoen bezoekers. De verklaring voor het verschil ligt in de langdurige Nederlandse lockdowns (24 weken vorig jaar), die het bioscoopleven en de hele culturele sector snoeihard raakten.

Een van de activiteiten van Unifrance is het twaalf jaar geleden begonnen online filmfestival MyFrenchFilmFestival. Met films van nieuwe talenten en een enkele klassieker toont het de veelzijdigheid van de Franse cinema. Op de twaalfde editie, die komende vrijdag begint, doet het dat met dertien lange en evenzoveel korte films. Enkele daarvan waren eerder te zien in Nederland, maar de meeste zijn Nederlandse premières. De korte films mogen we gratis zien, de lange voor kosten €1,99; wie €7,99 euro betaalt, mag alle films zien.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home