Home

Open call Beste Groninger Film 2022

2 januari 2023
Nederlands
Openbaar

De Beste Groninger Film 2022 competitie is gestart! Stuur voor dinsdag 3 januari 2023 je film in. Deze competitie geeft aandacht aan de grote filmproductiviteit in de Groninger provincie. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 25 maart 2023.

Ieder jaar worden door een vakjury in vier categorieën winnaars aangewezen. Namelijk: fictie, non-fictie, opdrachtfilm en de OOG TV Talent Award (leeftijd 16- 24 jaar). Er kunnen maximaal twee films per regisseur worden ingezonden. Uit alle inzendingen worden drie films per categorie genomineerd.

Daarnaast presenteert Forum Groningen dit jaar ook een publieksprijs. Het publiek kan van 1 t/m 24 maart 2023 via Platform F stemmen op zijn of haar  favoriete Groninger film. De publieksfavoriet wint de Deluxe filmzaal van het Forum voor een avond met vrienden en familie. De jury winnaars ontvangen een prijs van € 1000,- huurtegoed bij Bear Cinema Rentals en de winnaar van de OOG TV Talent Award ontvangt € 500,-.

Als genomineerde maak je niet alleen kans op een prijs, maar krijg je ook de mogelijkheid je film uit te zenden op OOG TV en op Platform F! Ook worden de genomineerden uitgenodigd voor De Filmclub ‘Special’.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home