Home

Open session: HDR with Dolby Vision

9 januari 2021
2:30 PM - 3:00 PM
Engels
gratis
Online

Post-production Workshop – Open Sessions biedt de mogelijkheid om de plenaire sessies van de Post-production Workshop bij te wonen. Dit is een workshop die dient om een ​​beter begrip te verkrijgen van de technische, financiële en creatieve aspecten van postproductie met een focus op de uitdagingen van internationale coproducties. De Open Sessions bestaan uit zeven presentaties waarin experts hun ervaringen en visie delen.

HDR with DOLBY VISION – By Michael Hackl & Ian Lowe

Omdat streamingdiensten steeds vaker HDR aan hun lijst met deliverables toevoegen, zullen twee experts van Dolby uitleg geven over dit format en hoe het behalve een deliverable ook een creatieve tool kan zijn voor producenten en post-supervisors, hoe je dit moet plannen en hoe het in de begroting te implementeren.

De Post-production Workshop en de Open Sessions worden georganiseerd met steun van Creative Europe en het Nederlands Filmfonds, in samenwerking met Cinesud en APostLab.

ALLE SESSIES

Vrijdag 8 januari 2021
11.00-11.30
MANAGING POST-PRODUCTION – By Niko Remus
Als aftrap van de plenaire sessies van de workshop, geeft deze sessie een overzicht van de volledige 6-daagse workshop en hoe we de online workshop-situatie benaderen.
Omdat de technologie zich de afgelopen jaren sterk heeft ontwikkeld en zich zal blijven ontwikkelen, blijft de kennis over het omgaan met de workflow, het budget en de planning vaak achter. Het doel voor de komende sessies is dit beter te begrijpen en de focus te houden op het creatieve werk.

Zaterdag 9 januari 2021
Extra Sessie: 14.30-15.00
HDR with DOLBY VISION – By Michael Hackl & Ian Lowe
Omdat streamingdiensten steeds vaker HDR aan hun lijst met deliverables toevoegen, zullen twee experts van Dolby uitleg geven over dit format en hoe het behalve een deliverable ook een creatieve tool kan zijn voor producenten en post-supervisors, hoe je dit moet plannen en hoe het in de begroting te implementeren.

Vrijdag 15 januari 2021
10.45 – 11.15
UNDERSTANDING COLOR – Color Spaces for Non-Colorists – By Juan Galva
De wereld van kleurruimten en kleurbeheer is relevanter dan ooit tevoren – en het is nog nooit zo verwarrend geweest! Juan zal de basisconcepten opsplitsen en verduidelijken door middel van analogieën, en daarbij technische details vermijden, om zo een ​​mindmap te maken waarmee je kunt navigeren als je deze termen in een contract of in een vergadering voorbij ziet komen.
Het gaat er niet om de ins en outs van kleurenwetenschap te kennen – het gaat erom de concepten te identificeren, ze in context te plaatsen en de brede implicaties te begrijpen.

Zaterdag 16 januari 2021
10.30 – 11.15
DIGITAL WORKFLOWS, DELIVERABLES – By Neeltje van der Heijden
Het organiseren van deliverables voor een digitaal project, vooral in een coproductie, is een van de meest uitdagende taken bij het voltooien van een film. De talrijke formaten en de steeds toenemende eisen van wereldwijde verkoop- en distributeurs en veranderingen in de manier waarop films worden uitgebracht, vergroten de complexiteit. Neeltje van der Heijden laat zien hoe ze een begrijpelijke lijst samenstellen en doorloopt de verschillende elementen. Met alles wat nodig is – welke materialen heb je echt nodig en wat zou je uit je opleverschema kunnen onderhandelen.

11.30 – 12.45
MANAGING SOUND POST, A Virtual Studio Tour – By Niko Remus & Ansgar Frerich
Deze sessie geeft een overzicht van de basisstappen in de geluidsworkflow voor een speelfilm vanuit de POV van een postbegeleider. Met samples van verschillende projecten wordt inzicht gegeven in het omgaan met en verbinden van de verschillende mensen die betrokken zijn bij de postproductie van geluid, te beginnen met de sound mixer op de set, de dialoog editor, de sound designer, de Foley artiest en de heropname mixer.
Ansgar Frerich zal een virtuele rondleiding geven door zijn studio, BASIS BERLIN, en geeft zijn perspectief op de verschillende taken in soundpost.

13.30 – 14.30
VFX – FROM PREP TO POST – By Dennis Kleyn & Violette Kleyn
Aan de hand van een aantal daadwerkelijke productiecasestudies, wordt er in deze sessie gekeken naar de “best practices” binnen een creatieve workflow. De focus ligt op de communicatie en uitwisseling tussen de VFX-afdeling aan de ene kant en de regisseur, de DOP en de producer aan de andere kant. Op welk punt moet een VFX-supervisor worden betrokken? Waarom zijn storyboards en previs zo belangrijk voor een goede voorbereiding?
Hoe kan “onzichtbare” VFX het verhaal van een film helpen? Dennis laat zien hoe je in een project een VFX-roadmap maakt en hoe je voor het beschikbare budget de beste resultaten behaalt.

Vrijdag 22 january 2021
Extra Sessie: 16.45-17.15
DOLBY ATMOS EXPLAINED – By David Ziegler & Richard Add
Ook Atmos wordt steeds vaker aan de lijst met deliverables toegevoegd. Ook over dit format zullen twee experts van Dolby uitleg geven en hoe het behalve een deliverable ook een creatieve tool kan zijn voor producenten en post-supervisors, hoe je dit moet plannen en hoe het in de begroting te implementeren.

 

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home