Home

Refresh Workshop Research

6 april 2022
10:00 AM - 1:30 PM
Nederlands
€ 25,- € 15,- voor VERS leden
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Openbaar

Hoe vind je het juiste archiefmateriaal voor je research? Deze workshop maakt deel uit van het traject ReFresh van VERS en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Geselecteerde, beginnende mediamakers leren daarin hoe je archief gebruikt voor je productie.

  • Filmmaker en ArtEZ-docent Wim van der Aar (De Van Waveren Tapes, Gabbers!) leidt je door het proces van leren zoeken en vinden in archieven. Officiële archieven van instituten zoals Beeld en Geluid, maar ook persoonlijke collecties zoals hij die heeft gebruikt in zijn eigen werk.
  • Erik Lucassen, researcher bij Beeld en Geluid, vertelt over de diverse collecties van Beeld en Geluid, hoe je daar het beste in zoekt en wat de mogelijkheden voor hergebruik zijn.
    In de tweede helft van de workshop krijgen de geselecteerde makers feedback op hun plannen. Als toehoorder kan je meekijken.
  • Na afloop dalen we af in de depots van Beeld en Geluid: waar de radio- en tv-geschiedenis van Nederland bewaard wordt.

Voor wie niet geselecteerd is voor ReFresh zijn enkele tickets beschikbaar. Je woont dan het masterclass-deel bij en bent toehoorder als in het tweede deel de deelnemers van de workshop feedback krijgen.

Op donderdag 28 april is er in dit kader de ReFresh Workshop ReUse: Hoe verwerk je archiefmateriaal in je plan?

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home