Home

Robby Müller Award 2023 – Hélène Louvart AFC

29 januari 2023
4:00 PM - 6:00 PM
Engels
€ 9
Openbaar

De Robby Müller Award is een gezamenlijk initiatief van IFFR, de Netherlands Society of Cinematographers (NSC) en Andrea Müller-Schirmer, de vrouw van Robby Müller. Jaarlijks wordt een prijs uitgereikt aan een beeldmaker die in de geest van wijlen Robby Müller een authentieke, geloofwaardige en aangrijpende beeldtaal heeft ontwikkeld met zijn of haar gehele oeuvre. De winnaar ontvangt tijdens het IFFR de prijs én geeft dan een masterclass over zijn of haar werk.

De vierde editie van de Robby Müller Award gaat naar de Franse Director of Photography (DoP) Hélène Louvart AFC. Zij ontvangt de award op 29 januari 2023. Daarna gaat American Cinematographer journalist Benjamin Bergery met haar in gesprek aan de hand van fragmenten uit haar werk. Aansluitend is er een borrel. De RMA wordt mede mogelijk gemaakt door Camalot, Camera Rentals, Gripwise, Lux&Co en Kino Flo.

Louvart heeft een internationaal oeuvre van meer dan 100 speelfilms, televisiefilms, korte films en documentaires. Opvallend is de grote verscheidenheid aan filmmakers. Zo werkte ze met Agnès Varda (Les Plages d’Agnès) en Wim Wenders (Pina), Eliza Hittman (Never Rarely Sometimes Always), Alice Rohrwacher (Happy as Lazzarro) en Karim Aïnouz (The Invisible Life of Eurídice Gusmão).

Bovendien toont het IFFR haar recente film Un Petit Frère van Léonor Serraille.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home