Home

Film by the Sea – workshop – Het Schrijfpaleis, presentatie van de scenarioworkshop

17 september 2021
8:00 AM - 6:00 PM
Nederlands
Openbaar

Je kunt dit jaar bij Film by the Sea van 13 t/m 17 september deelnemen aan een unieke vijfdaagse workshop voor beginnende scenarioschrijvers. Onder de deskundige leiding van professionals uit de film- en televisiewereld schrijf je in vijf dagen je eigen scenario voor een korte film (maximaal 15 minuten) en maak je kans op de verfilming daarvan.

Coaches

• Paul Bertram, head of studies van de Script Academy Amsterdam
• Chris Mitchell, (co-)scenarist van o.a. ‘De poel’, ‘Süskind’ en ‘Brimstone’
• Job ter Burg (o.v.), gastcoach en editor van o.a. ‘Benedetta’, ‘Elle’ en ‘Brimstone’, gaat tijdens een openbaar college in gesprek met Martin Koolhoven, regisseur van o.a. ‘Brimstone’ en ‘Oorlogswinter’

Het Schrijfpaleis
Op vrijdag 17 september worden de beste scènes die tijdens de workshop tot stand zijn gekomen door professionele acteurs en onder leiding van een professionele regisseur gespeeld tijdens de eerste Zeeuwse editie van ‘Het Schrijfpaleis’. Deze professionals geven hun feedback en bepalen mede de keuze van de drie projecten die gedurende een vervolgtraject nader uitgewerkt worden en in de loop van het jaar verfilmd worden om tijdens Film by the Sea 2022 in première te gaan. De presentatie van Het Schrijfpaleis is ook toegankelijk voor publiek.

Samenwerking
Deze scenarioworkshop wordt georganiseerd door Film by the Sea in samenwerking met de Script Academy Amsterdam, Stichting Filmalot en Miet Mi. Dankzij een financiële bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds kan de workshop tenminste drie jaar achtereen plaatsvinden.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:



Home