Home

Scriptontwikkeling en dramaturgie

28 februari 2023
Prijs: € 1.549
Openbaar

ScriptAcademy organiseert een workshop voor alle professionals die films en televisiedrama ontwikkelen: dramaturgen, (creatief) producenten, script editors, coaches, redacteuren drama, consulenten, adviseurs, regisseurs en afgestudeerden Film- en Televisiewetenschappen met praktijkervaring.

Bij het ontwikkelen van een speelfilm of dramaserie, krijgen de makers vaak feedback van verschillende professionals. Deze workshop is speciaal voor deze diverse groep professionals. Je oefent de vaardigheden van een scriptontwikkelaar – zoals analyse, selectie, pitchen, catchen en montage – waarbij steeds feedback en beroepsgerichte communicatie centraal staan. Effectieve communicatie is de sleutel tot succes bij een creatief proces. Hoe presenteer je jouw analyse zodanig dat creatieven daarmee uit de voeten kunnen?

Wat kun je verwachten van de workshop? Zes vrijdagen met tips & tricks uit de praktijk, oefenen met scenaristen van de ScriptAcademy, intervisie, eigen praktijkvoorbeelden, ervaren docenten en gespecialiseerde gastdocenten.

Wanneer je al werkzaam bent in dit vakgebied en je er verder in wil ontwikkelen, biedt het Nederlands Filmfonds in sommige gevallen subsidie voor de workshop. Meer informatie hierover vind je op hun website. Daarnaast is het voor professionals die werkzaam zijn in de creatieve of culturele sector mogelijk om een subsidie aanvraag te doen bij Werktuig PPO.

De deadline voor aanmelden is 28 februari 2023. 

Toelatingseisen

Praktijkervaring met de ontwikkeling van scenario’s. Selectie op basis van cv en korte motivatie. Mail dit s.v.p. naar miranda@scriptacademy.nl.

Praktische informatie

Data: zes vrijdagen van 10.00-16.00, van 10 maart tot en met 14 april 2023
Locatie: Eye Filmmuseum
Prijs: € 1.549,-

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home