Home

IDFA sneakpreview: docentenspecial

15 juni 2021
8:00 PM - 9:30 PM
Nederlands
Gratis
Online
Openbaar

Op dinsdag 15 juni organiseert IDFA speciaal voor docenten een online vertoning van de korte film An Intermission, onderdeel van de selectie voor de schoolvoorstellingen 2021 en winnaar van de special mention award tijdens IDFA 2020.

Op deze avond maakt IDFA de gehele filmselectie voor het primair, voortgezet onderwijs en mbo bekend en geeft hier een uitgebreide toelichting op. Uiteraard is er voldoende ruimte om vragen te stellen. Na de film is ook regisseur Edwin Mingard aanwezig voor een live Q&A.

Vanaf 16 juni is het mogelijk om je klas en/of school in te schrijven voor de schoolvoorstellingen 2021.Ben je docent en wil je hier graag bij zijn? Geef je dan snel op via educatie@idfa.nl. Na de aanmelding ontvang je een unieke code waarmee je een gratis kaartje kunt reserveren via je persoonlijke MyIDFA account. Wanneer je de ticketcode hebt ontvangen kun je via deze pagina het ticket bestellen.Let op: de toegang is beperkt dus wacht niet te lang met aanmelden!

An Intermission
Met de korte film An Intermission krijgen Britse dak- en thuisloze jongeren de kans om hun eigen verhaal te vertellen. Ze verschijnen niet alleen vóór de camera, maar ook erachter. We zien ze experimenteren met microfoons en muziek, of met viltstiften het filmnegatief inkleuren. Je ziet of hoort vrijwel nooit iets over deze groep. En zelfs als deze jongeren in een film verschijnen, klopt het beeld van hun leven misschien niet eens helemaal. Kunstenaar en filmmaker Edwin Mingard vond daarom dat het tijd was voor een nieuwe aanpak. Dat proces is voor de jonge makers ook meteen een manier om terug te blikken op wat ze hebben meegemaakt, waar ze heen willen en wat ze belangrijk vinden. Mingard laat dat zien in een vrije, bijna dromerige sfeer. Een project dat creativiteit en veerkracht ademt. En bovenal volkomen oprecht voelt.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home