Home

Talk: Tussen Feit en Fictie

10 maart 2022
7:30 PM - 8:00 PM
Nederlands
€9,-
Openbaar

Wat is de waarheid en wie bepaalt dat precies? Drie prominenten uit de wereld van journalistiek, rechtspraak en wetenschap onderzoeken het begrip waarheidsvinding.

Tijdens Tussen Feit en Fictie gaan journalist Bas Haan, strafrechtadvocaat Meike Lubbers en wetenschapper Piet Bakker in gesprek over hun eigen zoektocht naar de waarheid en de rol die jij, de burger, daarin vervult.

Wetenschappers voeren een eeuwenoude discussie over het achterhalen van de waarheid. Journalisten claimen de onafhankelijke waarheid te vertellen in de media en in de rechtszaal komen rechters tot een oordeel door de waarheid boven tafel te krijgen. De waarheid heeft grote impact op ons leven. Hoe kijken wetenschappers, journalisten en rechters naar elkaars waarheid? Dit vraagstuk wordt tijdens Tussen Feit en Fictie besproken door onder anderen journalist Bas Haan, strafrechtadvocaat Meike Lubbers en wetenschapper Piet Bakker.

Moment van de waarheid
Het evenement Tussen Feit en Fictie maakt onderdeel uit van het bredere programma Het Moment van de Waarheid, dat de gehele maand maart plaatsvindt bij Beeld en Geluid, zowel in Hilversum als Den Haag. In een wereld waarin iedereen toegang heeft tot media en waarin algoritmes en kunstmatige intelligentie jouw informatievoorziening bepalen, heeft iedereen zijn eigen waarheid. Maar op welke waarheid kunnen we nog vertrouwen?

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home